Avigdor Lieberman: Israelul şi palestinienii nu pot ajunge la pace în viitorul apropiat

Israelul şi Autoritatea Palestiniană nu vor ajunge la un acord de pace în viitorul apropiat, iar acţiunile internaţionale de mediere nu ajută la soluţionarea conflictului, afirmă ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, citat de site-ul ziarului Haaretz.

81 afișări
Imaginea articolului Avigdor Lieberman: Israelul şi palestinienii nu pot ajunge la pace în viitorul apropiat

Avigdor Lieberman: Israelul şi palestinienii nu pot ajunge la pace în viitorul apropiat (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În cei 20 de ani de la semnarea Acordurilor de la Oslo, situaţia a continuat să se deterioreze", a declarat Lieberman la un seminar organizat în oraşul israelian Sderot, subliniind că preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, nu este un partener real pentru pace.

"Pe cine reprezintă Abu Mazen (Mahmoud Abbas)? Încă nu înţeleg pe cine. Nu îi reprezintă pe locuitorii Fâşiei Gaza. A pierdut alagerile parlamentare în faţa mişcării Hamas. Alegerile prezidenţiale au fost amânate de trei ani şi jumătate pentru că îi este teamă de o înfrângere", a spus Lieberman.

În acest context, Lieberman consideră că este imposibil ca Israelul şi Autoritatea Palestiniană să ajungă în curând la un acord de pace, potrivit Haaretz.

"În primul rând, trebuie să obţinem securitatea israelienilor şi să creăm o economie pentru palestinieni. Abia apoi putem ajunge la o soluţie politică. Nu se poate invers", a insistat Lieberman.

Ministrul israelian de Externe a făcut aceste declaraţii în contextul în care Israelul participă la negocieri cu palestinienii pentru ajungerea la un acord de pace. Negocierile sunt intermediate de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici