Israelul a reacţionat la AVERTISMENTUL Autorităţii palestiniene: Benjamin Netanyahu anulează proiectul de construire a 20.000 de locuinţe în Cisiordania

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat marţi seară anularea proiectelor ministerului pentru Locuinţe de a lansa un apel de oferte record pentru 20.000 de locuinţe în coloniile din Cisiordania, a anunţat un comunicat oficial.

1107 afișări
Imaginea articolului Israelul a reacţionat la AVERTISMENTUL Autorităţii palestiniene: Benjamin Netanyahu anulează proiectul de construire a 20.000 de locuinţe în Cisiordania

Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Premierul a ordonat ministrului pentru Locuinţe Uri Ariel să reconsidere toate măsurile care privesc planificarea (acestor locuinţe) luate fără coordonare prealabilă", a declarat un comunicat al biroului premierului publicat marţi seară.

"Această iniţiativă nu contribuie la colonizare. Dimpotrivă, o îngreunează. Este vorba de un gest inutil - legal şi în practică - şi o acţiune care provoacă o confruntare inutilă cu comunitatea internaţională în momentul în care noi încercăm să convingem membrii aceleiaşi comunităţi să ajungă la un acord mai bun cu Iranul", a reproşat Netanyahu, criticându-l puternic pe ministrul Locuinţelor care aparţine unui partid de extremă dreaptă, Patria evreilor, foarte apropiat grupului de lobby pentru colonii.

Ariel a acceptat cererea premierului, precizează comunicatul.

Anunţul proiectului de planificare a 20.000 de locuinţe în coloniile din Cisiordania de către ministerul israelian al Locuinţelor a suscitat "îngrijorarea" Washingtonului şi critici puternice din partea palestinienilor, care s-au declarat pregătiţi să pună capăt negocierilor de pace dacă Israel nu va reveni asupra acestei decizii.

Acesta a avut efectul unei bombe în timp ce Israelul şi Statele Unite duc relaţii tensionate din cauza dosarului nuclear iranian, premierul israelian acuzându-i pe cei din urmă că vor să încheie cu orice preţ un "acord greşit" cu Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici