Avioanele de luptă maghiare, alertate din cauza unei aeronave care zbura din România în Germania

Avioanele de luptă ale Forţelor Armate din Ungaria au fost alertate din cauza unei aeronave de tip C-130, înmatriculate în SUA, care se îndrepta dinspre România spre Germania, au transmis forţele armate, miercuri, conform agenţiei de presă MTI.

6801 afișări
Imaginea articolului Avioanele de luptă maghiare, alertate din cauza unei aeronave care zbura din România în Germania

Centrul Comun de Operaţiuni Aeriene al NATO a ordonat miercuri, la prânz, decolarea avioanelor de luptă maghiare care asigură pregătirea pentru apărare aeriană, deoarece un avion american care avea ca destinaţie localitatea germană Ramstein nu a stabilit legătura radio cu controlorii maghiari de trafic aerian la intrarea în spaţiul aerian al Ungariei, se precizează în comunicat.

Cele două aparate de zbor au început identificarea aeronavei americane la Lacul Balaton. După ce contactul radio a fost stabilit cu succes, aeronava înmatriculată în SUA a părăsit spaţiul aerian al Ungariei, iar avioanele de luptă maghiare s-au întors la baza de la Kecskemét, a specificat ministerul apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ungaria,
avion,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici