Avocatul lui Tristan Banon cere audierea unei presupuse amante a lui Dominique Strauss-Kahn

Avocatul scriitoarei Tristane Banon, care a depus plângere pentru tentativă de viol împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, a afirmat că a cerut audierea unei economiste a FMI care a avut o relaţie cu DSK în 2008, potrivit Le Parisien.

311 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Tristan Banon cere audierea unei presupuse amante a lui Dominique Strauss-Kahn

Avocatul lui Tristan Banon cere audierea unei presupuse amante a lui Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contactat de AFP, Parchetul a anunţat că nu a primit scrisoarea avocatului.

Avocatul David Koubbi a apreciat că acest scandal este "un caz care a fost în mod vizibil muşamalizat" şi că mărturia economistei ungare Piroska Nagy s-ar putea dovedi esenţială.

Strauss-Kahn, care a fost exonerat marţi în Statele Unite de acuzaţiile de agresiuni sexuale lansate împotriva sa de o cameristă la un hotel din New York, şi-a văzut carierea ameninţată în 2008, la un an de la nominalizarea sa la conducerea Fondului Monetar Internaţional, după dezvăluirea unei relaţii cu Nagy, care era subordonata sa.

Consiliul de administraţie al FMI a dezvăluit în octombrie 2008 că a mandat un cabinet de avocaţi privat pentru a ancheta această relaţie. Dar la 25 octombrie 2008, instituţia a apreciat că nu avut loc nicio hărţuire şi nici vreun favoritism sau alt abuz de putere" din partea lui Strauss-Kahn.

Totuşi, subliniază Le Parisien, Nagy, care a demisionat de la FMI, a scris acestui cabinet de avocaţi să şeful său a "abuzat de poziţia" ocupată, apreciind că a fost "prinsă în capcană". Ea consideră că Dominique Strauss-Kahn este "un bărbat agresiv".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici