Rusia îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu de „imixtiune grosolană” în afacerile Republicii Moldova

Declaraţiile premierului României, Marcel Ciolacu, potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români, sunt „provocatoare” şi reprezintă „o imixtiune grosolană” în afacerile Republicii Moldova, a acuzat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

3197 afișări
Imaginea articolului Rusia îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu de „imixtiune grosolană” în afacerile Republicii Moldova

„Atragem atenţia asupra faptului că astfel de declaraţii provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chişinăului oficial”, a declarat reprezentantul Ministerului rus de Externe în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agenţiei de presă de stat TASS.

„Facem acum această evaluare şi vom continua să o facem. Dar această evaluare trebuie să fie făcută de toată lumea. Atât statele, care sunt organizate în cadrul unor linii naţionale şi care protejează reprezentanţii etniilor lor în întreaga lume, cât şi organizaţiile internaţionale, cărora comunitatea internaţională le alocă bani doar pentru a-şi îndeplini mandatul de a proteja drepturile omului, de a preveni reîncarnarea nazismului, fascismului şi a oricăror alte practici odioase”, a mai spus Maria Zaharova. 

Comentariile Mariei Zaharova vin după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat în data de 14 mai, în cadrul unui interviu la postul de televiziune Digi24, că în Republica Moldova „nu mai sunt moldoveni, nu există limba moldovenească. Există limba română şi sunt români”.

Marcel Ciolacu: Planul de a îngenunchia Republica Moldova folosind arma energiei a eşuat

„O decizie majoră vizează noul pachet de ajutor pentru Republica Moldova, adoptat prin ordonanţă de urgenţă. În primul rând, continuăm exportul de energie, măsură esenţială pentru supravieţuirea economică a fraţilor noştri”, a declarat joi, 23 mai, premierul Marcel Ciolacu.

El afirmă că „astfel, planul Rusiei de a îngenunchia Republica Moldova folosind arma energiei a eşuat”.

„Al doilea palier de sprijin este educaţia, ca parte a acordului nostru bilateral”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici