Israelul va relua discuţiile de încetare a focului în Fâşia Gaza după ce un videoclip cu cinci femei-soldat capturate a stârnit indignare

Israelul a transmis că va relua discuţiile de încetare a focului cu Hamas, care se află în impas, după ce un videoclip de pe reţelele de socializare care arată femei-soldat israeliene răpite de terorişti pe 7 octombrie a stârnit un val de proteste, informează Bloomberg.

827 afișări
Imaginea articolului Israelul va relua discuţiile de încetare a focului în Fâşia Gaza după ce un videoclip cu cinci femei-soldat capturate a stârnit indignare

Israelul va relua discuţiile de încetare a focului în Fâşia Gaza după ce un videoclip cu cinci femei-soldat a stârnit indignare

Clipul de 190 de secunde, filmat de militanţi Hamas în ziua atacului, arată cinci femei tinere în haine civile, unele învineţite şi însângerate, aliniate la un perete înainte de a fi urcate într-o maşină, relatează Bloomberg.

Femeile, despre care Israelul a confirmat că sunt cadre militare, au fost răpite atunci când Hamas a invadat Israelul şi a ucis 1.200 de persoane. Atacul a declanşat un răspuns militar israelian care a distrus o mare parte din Fâşia Gaza şi a ucis peste 35.000 de palestinieni.

Peste 100 de ostatici israelieni sunt încă reţinuţi în Gaza de către Hamas, deşi nu se ştie câţi mai sunt în viaţă. Hamas este desemnată drept organizaţie teroristă de către SUA şi Uniunea Europeană.

Într-un comunicat, Hamas a afirmat că videoclipul prezintă "distorsiuni deliberate" şi consideră rănile femeilor ca fiind "ceva de aşteptat".

Săptămâna trecută, Qatar a declarat că negocierile sunt în impas după ce Israelul a invadat oraşul Rafah din sudul Gazei, unde peste 1,4 milioane de palestinieni s-au refugiat înainte de a fi forţaţi să fugă din nou.

De asemenea, cele două părţi sunt în dezacord în ceea ce priveşte desfăşurarea trupelor israeliene în Gaza şi termenii eliberării ostaticilor rămaşi. Qatar mediază negocierile alături de Egipt şi SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici