Azi începe cea mai mare migraţie anuală de pe planetă. Unde se va întâmpla

Cea mai mare migraţie anuală de pe planetă, denumită Chunyun, marchează momentul când chinezii din celelalte colţuri ale lumii, dar şi de pe teritoriul Chinei, iau vacanţă şi se îndreaptă spre case pentru o sărbătoare importantă, relatează CNN.

4831 afișări
Imaginea articolului Azi începe cea mai mare migraţie anuală de pe planetă. Unde se va întâmpla

Azi începe cea mai mare migraţie anuală de pe planetă. Unde se va întâmpla

Trei miliarde de chinezi de pe teritoriul Chinei şi din celalalte colţuri ale Lumii au luat vacanţă în acelaşi timp şi vor călători spre case pentru a sărbători Festivalul Primăverii al Anului Nou Lunar în cea mai mare migraţie anuală de pe planetă, relatează CNN.

Sărbătoarea Chunyun care începe pe 10 ianuarie şi se sfârşeşte pe 28 februarie, marchează începutul celor 40 de zile în care studenţi şi muncitori chinezi se vor întoarce spre case pentru a celebra Anul Nou Lunar care în acest an cade pe 25 ianuarie. 

Aproximativ 3 miliarde de curse sunt aşteptate pe teritoriul Chinei, dintre care 2,4 miliarde vor fi cu automobilul, 440 de milioane de curse vor fi cu trenul, 79 de milioane cu avionul şi 45 de milioane de curse vor fi pe apă. 

Autorităţile au ţinut o conferinţă de presă la care au luat parte şapte departamente, inclusiv Ministerul Transporturilor, pentru a anunţa măsurile speciale luate cu ocazia Festivalului Primăverii al Anului Nou Lunar. 

China deţine cea mai mare infrastructură de şină ferat , iar în 2019 a construit 8.500 de kilometrii de cale ferată, dintre care 5.500 de kilometrii sunt pentru trenuri de mare viteză. 

Administraţia Aeriană Civilă din China preconizează că noul aeroport internaţional, Beijing Daxing, din capitală va primi 190 de milioane de pasageri, cu 15% mai mult decât media obişnuită. 

Inginerul Şef al Ministerului de Transporturi a afirmat că vor fi puse în funcţiune 790.000 de autobuze şi 19.000 de bărci pentru a servi celor care călătoresc cu ocazia Anului Nou Lunar. 

De asemenea, China a construit 330.000 de kilometrii de autostradă care va sta la dispoziţia călătorilor. 

De asemenea cu ocazia Anului nou Lunar, toate şoselele cu taxă de la graniţa cu provinciile chineze au fost dotate cu un sistem electronic nou.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici