Baie de sânge în Rio de Janeiro, după raidul poliţiei împotriva organizaţiei criminale Comando Vermelho. Numărul victimelor, în creştere

  • Operaţiune letală împotriva organizaţiei criminale Comando Vermelho: bilanţul morţilor creşte la 28.
  • Mai multe voci, inclusiv Amnesty International, s-au ridicat invocând drepturile omului.
  • Biroul ONU pentru drepturile omului a solicitat o anchetă independentă asupra operaţiunii.
3323 afișări
Imaginea articolului Baie de sânge în Rio de Janeiro, după raidul poliţiei împotriva organizaţiei criminale Comando Vermelho. Numărul victimelor, în creştere

Baie de sânge în Rio de Janeiro. FOTO: Profimedia

Bilanţul morţilor creşte la 28 în urma schimbului de focuri de armă de joi, din Rio de Janeiro. În timpul operaţiunii desfăşurate de forţele de ordine braziliene împotriva traficanţilor de droguri din mahalaua Jacarezinho şi-a pierdut viaţa inclusiv un ofiţer de poliţie, conform declaraţiilor oficiale.

Cele trei victime descoperite de la ultima raportare sunt bărbaţi, membri ai grupării de crimă organizată, au informat autorităţile braziliene, potrivit Reuters.
 
„Serviciile de Informaţii au confirmat faptul că cei decedaţi erau traficanţi de droguri. Au deschis focul asupra poliţiştilor, cu intenţia de a ucide. Ofiţerii au primit ordinul de a riposta”, a declarat pentru presa locală Allan Turnowski, şeful poliţiei civile.
 
Mai multe voci, inclusiv Amnesty International, s-au ridicat după baia de sânge din Rio de Janeiro, invocând drepturile omului. Criticile vizează acţiunea „condamnabilă şi nejustificabilă”, într-un cartier (favelas) populat în cea mai mare parte de oameni săraci, din minorităţi rasiale.
 
Biroul ONU pentru drepturile omului a solicitat vineri o anchetă independentă asupra operaţiunii. Purtătorul de cuvânt al ONU, Rupert Colville, a declarat că poliţia s-a impus cu forţa, într-un mod „disproporţionat şi inutil”.
 

Zeci de morţi în Rio de Janeiro, în urma unui schimb de focuri între poliţie şi suspecţi

Comando Vermelho este una dintre cele mai importante organizaţii criminale din Brazilia. Operaţiunea în forţă a avut ca scop oprirea recrutării de adolescenţi pentru deturnarea trenurilor.

Suspecţii au încercat să fugă pe acoperişuri în timp ce poliţia intra în mahala în vehicule blindate şi elicoptere zburau deasupra capului, au arătat imaginile televizate. Luptele intense au ţinut locuitorii în case.

Trei poliţişti au fost împuşcaţi şi unul a murit la spital, din cauza unei răni la cap, a declarat poliţia, adăugând că printre victimele din Jacarezinho se aflau liderii Comando Vermelho.

Directorul Observatorului, Silvio Ramos, a declarat că raidul de joi a fost unul dintre cele mai letale din istoria recentă a oraşului. Citeşte în continuare...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici