Cel puţin 25 de morţi după un raid al poliţiei din Rio de Janeiro împotriva organizaţiei criminale Comando Vermelho

  • Operaţiunea în forţă a avut ca scop oprirea recrutării de adolescenţi de către Comando Vermelho pentru deturnarea trenurilor.
  • Comando Vermelho este una dintre cele mai importante organizaţii criminale din Brazilia.
  • Incidentele au avut loc în Jacarezinho, unul dintre cele mai populate cartiere sărace ale oraşului, cu aproximativ 40.000 de locuitori.
2223 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 25 de morţi după un raid al poliţiei din Rio de Janeiro împotriva organizaţiei criminale Comando Vermelho

Cel puţin 25 de morţi după un raid al poliţiei din Rio de Janeiro împotriva organizaţiei criminale Comando Vermelho

Cel puţin 25 de persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost ucise într-un schimb de focuri care a avut loc joi în timpul unei operaţiuni împotriva traficanţilor de droguri din mahalaua Jacarezinho din Rio de Janeiro, a declarat poliţia.

Suspecţii au încercat să fugă pe acoperişuri în timp ce poliţia intra în mahala în vehicule blindate şi elicoptere zburau deasupra capului, au arătat imaginile televizate. Luptele intense au ţinut locuitorii în case.

Trei poliţişti au fost împuşcaţi şi unul a murit din cauza unei răni la cap în spital, a declarat poliţia.

Jacarezinho este unul dintre cele mai populate cartiere sărace ale oraşului, cunoscut sub numele de favelas, cu aproximativ 40.000 de locuitori. Este dominat de Comando Vermelho, una dintre cele mai importante organizaţii criminale din Brazilia. Poliţia consideră că Jacarezinho este unul dintre sediile grupului.

Operaţiunea de joi a avut ca scop investigarea recrutării de adolescenţi de către organizaţie pentru deturnarea trenurilor şi comiterea altor infracţiuni, a declarat poliţia într-un comunicat.

Poliţia a mai precizat că printre morţii din Jacarezinho se aflau liderii Comando Vermelho.

Directorul Observatorului, Silvio Ramos, a declarat că raidul de joi a fost unul dintre cele mai letale din istoria recentă a oraşului.

"Acesta este cel mai mare număr de decese într-o operaţiune de poliţie din Rio, depăşindu-l pe cel de 19 în mahalaua Complexo do Alemão în 2007, cu excepţia faptului că nu am pierdut niciunul dintre noi în acţiunea respectivă", a confirmat pentru Reuters şeful poliţiei, Ronaldo Oliveira.

Multe dintre raiduri par să încalce o hotărâre a Curţii Supreme a Braziliei anul trecut care a ordonat poliţiei să suspende operaţiunile în timpul pandemiei COVID-19, care se dezlănţuie în Brazilia, limitându-le la situaţii ”absolut excepţionale”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici