Ban Ki-moon îndeamnă Phenianul să reia negocierile cu Seulul

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a îndeamnat luni Phenianul să accepte propunerea Coreei de Sud de a relua negocierile la nivel înalt.

155 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon îndeamnă Phenianul să reia negocierile cu Seulul

Ban Ki-moon îndeamnă Phenianul să reia negocierile cu Seulul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ban Ki-moon, fost ministru sud-coreean de Externe, a subliniat că aceasta este singura cale posibilă pentru restabilirea relaţiilor pe Peninsula Coreeană, divizată începând din 1945.

Secretarul general al ONU "va depune eforturile necesare pentru a susţine un astfel de dialog", a menţionat purtătorul său de cuvânt, potrivit unui comunicat.

Coreea de Sud a propus luni Coreei de Nord să reia discuţiile la nivel înalt asupra problemei ce vizează reuniunea familiilor separate de război.

Această propunere intervine în contextul unor presiuni asupra Phenianului, afectat de probleme în materie de drepturi ale omului şi pirataj informatic la Sony Pictures.

Ryoo Kuhl-Jae, ministrul sud-coreean pentru Reunificare, însărcinat cu relaţiile cu nord-coreenii, s-a declarat pregătit să se întâlnească cu reprezentanţi ai regimului nord-coreean la Seul sau Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici