Ban Ki-moon va efectua o vizită în China începând de la 17 mai

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, va efectua o vizită în China începând de la 17 mai pentru a participa la o conferinţă internaţională şi pentru a evoca rolul gigantului asiatic în lupta împotriva încălzirii climatice, a anunţat miercuri ONU.

78 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon va efectua o vizită în China începând de la 17 mai

Ban Ki-moon va efectua o vizită în China începând de la 17 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ban se va deplasa la Beijing şi la Shanghai. El se va întâlni în special cu preşedintele Xi Jinping, premierul Li Keqiang şi ministrul de Externe Wang Yi, a anunţat purtătorul de cuvânt al ONU, Stéphane Dujarric.

La 20 şi 21 mai, secretarul general ONU va participa, la Shanghai, la cel de-al patrulea summit al Conferinţei privind Interacţiunea şi Măsurile de Consolidare a Încrederii în Asia. Cu această ocazie, el va avea contacte bilaterale cu mai mulţi lideri care vor asista la acest summit.

Dujarric nu a precizat programul întrevederilor. Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cel iranian, Hassan Rohani, sunt invitaţi la rândul lor la reuniunea de la Shanghai.

Secretarul general se va întâlni totodată cu oficiali ai Băncii Chineze de Dezvoltare şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu care va vorbi pe tema climatului.

El se va adresa studenţilor de la Universitatea din Shanghai, după care va reveni la New York "la sfârşitul săptămânii viitoare".

"Una dintre principalele teme ale acestei vizite va fi pregătirea summitului pe tema climatului (programat să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie, la New York) şi rolul esenţial pe care China îl poate avea în lupta împotriva schimbării climatice", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici