Barack Obama a făcut glume despre turneul diplomatic efectuat în China de Michelle Obama

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a făcut glume, în cursul întrevederii cu omologul său chinez Xi Jinping, despre turneul diplomatic în China efectuat de soţia sa, Michelle Obama, spunând că aceasta a jucat tenis de masă, dar "nu a fost diplomaţia de tip ping pong la cel mai înalt nivel".

497 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a făcut glume despre turneul diplomatic efectuat în China de Michelle Obama

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Barack Obama i-a mulţumit preşedintelui chinez pentru primirea ospitalieră a soţiei sale şi a fiicelor, aflate în vizită în China.

Michelle "a jucat tenis de masă, deşi nu cred că a fost diplomaţia de tip ping pong la cel mai înalt nivel pe care am văzut-o în trecut", a glumit Obama, citat de Reuters.

"M-a rugat să vă transmit oficial cele mai bune urări", a continuat preşedintele SUA.

Barack Obama şi Xi Jinping au promis intensificarea cooperării între Statele Unite şi China, au discutat despre situaţia din Ucraina, despre denuclearizarea Coreei de Nord şi despre combaterea încălzirii climatice.

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a prezentat avantajele libertăţii de exprimare într-un discurs rostit la Universitatea din Beijing, pe fondul problemelor pe care China le are la acest capitol, încurajând tinerii să studieze în străinătate pentru facilitarea "diplomaţiei cetăţeneşti".

"Este foarte important ca informaţiile şi ideile să circule liber prin Internet şi în presă", a declarat Michelle Obama, conform New York Daily News, în discursul rostit la Centrul Stanford al Universităţii din Beijing, criticând indirect cenzura practicată de regimul comunist de la Beijing. "Doar prin respectarea libertăţii de exprimare descoperim adevărul, în acest fel aflăm ce se întâmplă cu adevărat în comunităţile noastre, în ţările noastre şi în lume", a subliniat Michelle Obama, aflată într-un turneu al bunăvoinţei în China. "Noile tehnologii pot facilita deschiderea întregii lumi, expunerea unor idei şi inovaţii pe care nu ni le-am fi putut imagina", a insistat soţia preşedintelui american Barack Obama. Administraţia comunistă de la Beijing este acuzată de practicarea cenzurii atât în presa tradiţională, cât şi în presa online. În plus, site-ul Google, reţeaua de socializare Facebook şi platforma de microblogging Twitter sunt blocate în China.

În altă ordine de idei, Michelle Obama a încurajat tinerii să studieze în străinătate, explicând că în acest mod este stimulată "diplomaţia cetăţenească", o parte fundamentală a politicii externe a Statelor Unite. "Mă aflu astăzi aici pentru că ştiu că viitorul nostru depinde de conexiunile de genul celor între tineri ca voi, în întreaga lume", a spus Michelle Obama, citată de CNN. "Credem că relaţiile între naţiuni nu sunt doar relaţii între guverne şi lideri politici, sunt şi relaţii între oameni, în special între tineri. Implicarea în cultura altui stat înseamnă mai mult decât îmbunătăţirea perspectivelor de angajare ale unui student. Este vorba de conturarea viitorului ţărilor noastre şi al lumii în care trăim. Pentru că, atunci când se pune problema definirii problemelor actuale - fie că este vorba de schimbările climatice, de oportunităţile economice sau de proliferarea nucleară -, acestea sunt probleme comune. Şi nicio ţară nu le poate aborda singură. Singurul drum înainte este împreună", a pledat Michelle Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici