Barack Obama afirmă că unii senatori republicani se aliniază cu ultraconservatorii iranieni

Preşedintele american Barack Obama a apreciat că scrisoarea unor senatori republicani către liderii iranieni este ironică pentru că, în opinia sa, pare că unii membri ai Congresului vor să se alinieze cu ultraconservatorii din Iran, relatează Associated Press.

146 afișări
Imaginea articolului Barack Obama afirmă că unii senatori republicani se aliniază cu ultraconservatorii iranieni

Barack Obama afirmă că unii senatori republicani se aliniază cu ultraconservatorii iranieni (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Este o coaliţie neobişnuită", a afirmat Obama, după ce zeci de congresmeni republicani americani au avertizat Iranul că orice acord în domeniul nuclear semnat cu Statele Unite va fi valabil doar până la finalul mandatului actualului preşedinte.

Potrivit unei scrisori semnate de 47 de senatori republicani, Congresul trebuie să joace un rol important în ratificarea acordurilor internaţionale, subliniindu-se că mandatul preşedintelui Barack Obama se încheie în ianuarie 2017.

"Vom considera că orice acord neaprobat de Congres referitor la programul de arme nucleare iranian va fi un document executiv între preşedintele Obama şi ayatollahul Ali Khamenei", avertizează cei 47 de congresmeni republicani

Obama a afirmat însă că se va concentra în continuare pe negocierile cu Iranul, pentru a vedea dacă se poate încheia un acord privind programul său nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici