Barack Obama anunţă măsuri pentru limitarea incidentelor provocate cu arme de foc

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat o serie de propuneri pentru limitarea incidentelor în care sunt utilizate arme de foc.

386 afișări
Imaginea articolului Barack Obama anunţă măsuri pentru limitarea incidentelor provocate cu arme de foc

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Deşi reducerea violenţelor armate este o problemă complicată, protejarea copiilor americani nu ar trebui să fie o problemă care să creeze diviziuni", a spus Obama, reamintind că, după atacul din Newtown, comis în decembrie şi soldat cu moartea a 26 de persoane, încă 900 de persoane au fost ucise în incidente armate petrecute în SUA.

"Trebuie să acţionăm acum pentru stoparea seriei de violenţe comise cu arme de foc", a continuat preşedintele SUA.

O primă măsură vizează efectuarea de verificări minuţioase în cazul persoanelor care cumpără arme, relatează CNN.

În plus, preşedintele cere Congresului să ia măsuri pentru interzicerea uzului civil al armelor de asalt militare care pot provoca numeroase victime. De asemenea, preşedintele cere interzicerea deţinerii încărcătoarelor de arme automate de mare capacitate.

Obama a precizat că Administraţia pe care o conduce va adopta 23 de măsuri cu caracter executiv pe care le va implementa fără acordul Congresului. Este vorba de suplimentarea numărului de consilieri şi agenţi de securitate în şcoli, îmbunătăţirea accesului la servicii medicale psihiatrice şi accelerarea cercetărilor ştiinţifice la nivel federal în domeniul limitării violenţelor armate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici