Barack Obama crede că directorul FBI, James Comey, este "integru" şi nu încearcă influenţarea alegerilor

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, crede că James Comey, directorul FBI, este un om integru şi că nu încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial, anunţă Casa Albă, refuzând să comenteze noua anchetă care vizează emailurile lui Hillary Clinton.

1456 afișări
Imaginea articolului Barack Obama crede că directorul FBI, James Comey, este "integru" şi nu încearcă influenţarea alegerilor

Barack Obama crede că directorul FBI, James Comey, este "integru" şi nu încearcă influenţarea alegerilor

"Preşedintele Barack Obama crede că James Comey este un om integru şi că nu încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

"Casa Albă nu are informaţii independente privind factorii care au condus la declanşarea unei noi investigaţii în cazul emailurilor şi nici nu susţine, nici nu critică decizia directorului James Comey", a precizat Earnest.

Echipa de campanie a candidatei democrate Hillary Clinton a solicitat explicaţii din partea FBI în legătură cu noua anchetă privind emailurile private, transmiţând că este "extraordinar" că o astfel de situaţie se produce cu doar 11 zile înaintea scrutinului prezidenţial.

John Podesta, şeful echipei de campanie a lui Hillary Clinton, i-a cerut vineri seară directorului FBI, James Comey, să ofere "imediat" explicaţii privind scrisoarea trimisă Congresului despre iniţierea noii anchete. "Notificarea transmisă de James Comey se referă la emailuri care au apărut într-un caz separat, dar nu ştim ale cui sunt acele emailuri, iar înştiinţarea directorului FBI s-ar putea să nu fie semnificativă. Este extraordinar că asistăm la aşa ceva cu doar 11 zile înaintea scrutinului prezidenţial", a declarat John Podesta, potrivit cotidianului USA Today.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din Statele Unite a iniţiat o nouă anchetă în cazul emailurilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de secretar de Stat american. Biroul Federal pentru Investigaţii a transmis vineri o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de email privat în timp ce era secretar de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici