Barack Obama, într-o postură inedită: Preşedintele american şi-a încercat talentul satiric la un dineu exclusivist

Barack Obama, purtând papion şi smoking, a făcut o serie de glume sâmbătă seara, în cursul unui dineu foarte exclusivist la care au participat reprezentanţi din înalta societate a Washingtonului, încercându-şi talentul satiric.

585 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, într-o postură inedită: Preşedintele american şi-a încercat talentul satiric la un dineu exclusivist

Barack Obama s-a ţinut de glume la un dineu exclusivitst (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După o săptămână de la eşecul congresmenilor de a ajunge la un acord bugetar şi lansarea unei cure automate de austeritate în valoare de 85 de miliarde de dolari, preşedintele şi-a multiplicat declaraţiile satirice, în faţa unor invitaţi selecţionaţi, la Clubul Gridiron.

"Comicii care lucrau pentru mine au fost trecuţi în şomaj tehnic", a declarat preşedintele pentru jurnalişti, membri ai unor firme de avocatură, aleşi şi oficiali militari de rang înalt.

"Dacă există un lucru la Washington care nu a fost redus, acela este lungimea acestei cine", a glumit el. "Este o nouă dovadă a faptului că tăierile bugetare nu au sens", a continuat el.

Preşedintele a glumit, după aceea, pe seama noului său secretar de Stat John Kerry, care încă mai întâmpină dificultăţi în a ieşi din umbra predecesoarei sale Hillary Clinton.

"Trebuie să mărturisesc, este într-adevăr dificil după Hillary. Dar eu chiar cred că a venit timpul să nu mai vină la serviciu în taior. Este destul de deranjant. Nu ştiu de unde le cumpără, pentru că este un tip important", a spus Obama.

Preşedintele a glumit şi pe seama vicepreşedintelui Joe Biden şi a zvonurilor care circulă despre candidatura sa în alegerile primare democrate din 2016, când va avea vârsta de 70 de ani.

"Nu este un secret pentru nimeni că vicepreşedintele meu este ambiţios în continuare. Dar trebuie să recunosc, vârsta lui este o problemă. Mai zilele trecute m-am aşezat lângă el şi i-am spus, Joe, eşti prea tânăr să fii papă", a spus Obama.

Un jurnalist acreditat la Casa Albă a fost invitat, pentru prima dată, la acest dineu tradiţional, la care presa nu are acces.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici