Barack Obama şi Donald Tusk cer Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei

Noul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele SUA, Barack Obama, au cerut, luni, Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei, informează un comunicat oficial.

277 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi Donald Tusk cer Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei

Barack Obama şi Donald Tusk cer Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am exprimat amândoi preocupări privind criza din Ucraina şi suntem de acord că Rusia trebuie să retragă trupele din estul Ucrainei", a declarat Tusk, conform comunicatului.

"Uniunea Europeană şi Statele Unite continuă să colaboreze strâns, inclusiv pe tema sancţiunilor, dar şi pentru oferirea de asistenţă financiară Ucrainei", a adăugat noul preşedinte al Consiliului European.

Administraţia prooccidentală de la Kiev şi NATO au acuzat de multe ori Moscova că a trimis militari pentru susţinerea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. Rusia susţine că nu a trimis trupe în Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici