Barack Obama: Statele Unite depun eforturi pentru eliberarea unei americance deţinute de grupul Stat Islamic

Statele Unite depun eforturi pentru eliberarea unei voluntare americance ţinută ostatică de reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria din 2013, a dat asigurări preşedintele Barack Obama.

206 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Statele Unite depun eforturi pentru eliberarea unei americance deţinute de grupul Stat Islamic

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am mobilizat toate instrumentele de care dispunem, în colaborare cu aliaţii, pentru identificarea locului în care este deţinută", a declarat Barack Obama, citat de CBS.

În acelaşi timp, preşedintele SUA a condamnat în termeni duri asasinarea jurnalistului nipon Kenji Goto, decapitat de grupul terorist Stat Islamic în Irak şi Siria.

Autorităţile americane nu au dezvăluit identitatea femeii răpite de grupul terorist sunnit, dar presa americană a precizat că este o tânără de 26 de ani, angajată umanitară, capturată în Siria în anul 2013.

În august 2014, organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria, care a decapitat cetăţeni americani, britanici, francezi, japonezi, sirieni şi irakieni, a cerut 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea americancei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici