Barack Obama: SUA au ştiut să îşi păstreze valorile în pofida erorilor

Preşedintele american Barack Obama a afirmat că Statele Unite au ştiut să-şi salveze "valorile" în pofida "erorilor" efectuate în urma atentatelor din 11 septembrie, într-un interviu difuzat duminică, la zece ani după atacuri.

79 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: SUA au ştiut să îşi păstreze valorile în pofida erorilor

Barack Obama: SUA au ştiut să îşi păstreze valorile în pofida erorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Zece ani mai târziu, aş spune că Statele Unite au traversat aceste eveniment conform caracterului nostru" naţional, a declarat Obama pentru postul de televiziune NBC în acest interviu înregistrat sâmbătă la Casa Albă.

"Am făcut erori. Unele lucruri nu s-au produs la fel de rapid pe cât ar trebui, dar la modul general, am combătut Al-Qaida" în ascunzătorile sale, a adăugat Obama, care participă duminică la ceremoniile de comemorare a zece ani de la 11 septembrie la New York, în Pennsylvania şi la Washington.

"Ne-am salvat valorile, ne-am păstrat caracterul", a declarat Obama, apreciind că dincolo de tristeţe, "Statele Unite s-au unit" în faţa încercării reprezentate de 11 septembrie.

"Pentru mine, ca pentru majoritatea dintre noi, prima reacţie a fost (...) tristeţe pentru familiile" victimelor, a declarat Obama, amintindu-şi momentul în care a aflat despre atacuri.

"Celălalt lucru pe care ni-l amintim cu toţii este modul în care Statele Unite s-au unit", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici