Barack Obama: Toate opţiunile rămân valabile în cazul ameninţării nucleare iraniene

Iranul are la dispoziţie un interval puţin mai mare de un an pentru a se dota cu arme nucleare, a declarat preşedintele SUA, Barack Obama, precizând că "toate opţiunile ramân valabile" în contextul ameninţării nucleare iraniene.

464 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Toate opţiunile rămân valabile în cazul ameninţării nucleare iraniene

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Apreciem că Iranul se poate dota cu arme nucleare în ceva mai mult de un an, dar, evident, nu vrem să aşteptăm până în ultimul moment", a declarat Obama într-un interviu acordat unui post israelian de televiziune.

"Când mă voi consulta cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cum am făcut în ultimii ani, mesajul meu va fi acelaşi: o soluţie diplomatică ar fi una durabilă. Dacă nu, voi continua să păstrez toate opţiunile", a spus Obama, care va începe un turneu în Orientul Mijlociu, inclusiv în Israel, pe 20 martie.

"Obiectivul nostru este să ne asigurăm că Iranul nu va avea arme nucleare cu care să ameninţe Israelul", a spus preşedintele SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici