Barack Obama va anunţa că unităţile combatante americane vor părăsi Irakul în august

Trupele combatante americane vor părăsi Irakul la sfârşitul lunii august, conform previziunilor, urmează să declare preşedintele SUA, Barack Obama, în discursul pe care îl va rosti luni.

21 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va anunţa că unităţile combatante americane vor părăsi Irakul în august

Barack Obama va anunţa că unităţile combatante americane vor părăsi Irakul în august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Când eram candidat la preşedinţie, am promis să pun capăt conflictului din Irak în mod responsabil. Imediat după preluarea funcţiei, am anunţat o nouă strategie pentru Irak şi un transfer total al atribuţiilor către autorităţile irakiene", urmează să anunţe Obama.

"Şi am fost foarte clar că până la sfârşitul lunii august 2010, misiunea unităţilor combatante americane din Irak se va fi încheiat. Este exact ce vom face, cum am promis şi conform previziunilor", va declara preşedintele american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici