Barack Obama va vizita patru state asiatice la începutul lui octombrie

Preşedintele american Barack Obama va efectua un turneu care va dura o săptămână, în patru state din Asia de Sud-Est, la începutul lui octombrie, a anunţat vineri Casa Albă.

150 afișări
Imaginea articolului Barack Obama va vizita patru state asiatice la începutul lui octombrie

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama se va deplasa succesiv în Indonezia, Brunei, Malaysia şi Filipine, în perioada 6-12 octombrie, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Executivului american.

În Indonezia, ţară unde el a petrecut o parte din copilăria sa şi pe care a vizitat-o de două ori în timpul preşedinţiei sale, liderul american va participa la summitul Asia-Pacific (APEC) şi se va întâlni cu omologul său Susilo Bambang Yudhoyono, potrivit purtătorului de cuvânt Jay Carney.

În Brunei, Obama va participa la lucrările altor două summituri, cel dintre Statele Unite şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), precum şi cel al Asiei de Est (EAS), din care fac parte, statele ASEAN (Thailanda, Malaysia, Singapore, Indonezia, Filipine, Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar şi Cambodgia), Australia, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Statele Unite şi Rusia.

Obama planifică să se întâlnească cu sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah, pe care l-a primit la Casa Albă, pe 12 martie. Cei doi lideri au participat, de asemenea, la summitul G20, care a avut loc săptămâna trecută la Sankt Petersburg (Rusia).

În Malaysia, Obama, va pronunţa un discurs în faţa unor oameni de afaceri şi se va întâlni cu premierul Najib Razak.

Ultimul oraş pe care preşedintele american îl va vizita în cadrul turneului său va fi Manila, capitala Filipinelor, unde se va întâlni, în special, cu preşedintele Benigno Aquino, potrivit lui Carney.

Obama are obiceiul de a efectua toamna turnee în Asia. Totuşi, este prima dată când Obama vizitează Malaysia, Brunei şi Filipine, de când a fost ales în funcţia de preşedinte, în ianuarie 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici