Barroso: Riscăm o fragmentare, situaţia este foarte gravă. S-au pus în pericol valori UE, dar putem găsi soluţie

Preşedintele CE, Jose Manuel Barosso, a declarat într-un discurs rostit în faţa PE despre starea Uniunii, că situaţia actuală este una gravă, că din cauza unor atitudini populiste s-au pus în pericol valori europene precum Euro sau libertatea de circulaţie, dar a adăugat că o soluţie este posibilă.

3664 afișări
Imaginea articolului Barroso: Riscăm o fragmentare, situaţia este foarte gravă. S-au pus în pericol valori UE, dar putem găsi soluţie

Barroso: Riscăm o fragmentare, situaţia este foarte gravă. S-au pus în pericol valori UE, dar putem găsi soluţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barroso a vorbit despre atitudini inclusiv populiste ale statelor membre, care au afectat Uniunea şi care pun în pericol realizările europene, printre care a menţionat euro şi libertatea de circulaţie.

"Putem spune că această criză a datoriilor suverane e o criză a încrederii reciproce", a apreciat Barroso.

El şi-a exprimat însă speranţa că statele membre sunt capabile să găsească o soluţie şi să genereze creştere economică şi locuri de muncă

"Vă spun că da, situaţia este foarte gravă, dar se poate rezolva şi propunem cetăţenilor o refacere a Uniunii Europene. (...) Unii spun că avem nevoie de disciplină, alţii că e nevoie de solidaritate. Avem nevoie de disciplină şi solidaritate. De ambele. Avem nevoie de o ambiţie mai mare, de o soluţie globală", a spus Barroso.

El a vorbit şi despre riscul unei fragmentări.

"Am ajuns la un moment de răscruce şi riscăm o fragmentare", a mai spus preşedintele CE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici