Bashar al-Assad decretează o nouă amnistie

Şeful statului sirian Bashar al-Assad a promulgat o nouă amnistie pentru infracţiuni comise până marţi, cu excepţia contrabandei, nesupunerii şi folosirii stupefiantelor, a anunţat agenţia oficială Sana.

203 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad decretează o nouă amnistie

Bashar al-Assad decretează o nouă amnistie (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Preşedintele Assad a promulgat decretul 23, acordând amnistie generală pentru infracţiuni comise înainte de 16 aprilie 2013", a afirmat agenţia.

"Astfel, pedeapsa cu moartea va fi înlocuită cu muncă forţată pe viaţă şi sirienii care s-au alăturat organizaţiilor teroriste nu vor mai ispăşi decât un sfert din pedeapsă", precizează decretul.

Dar acest decret nu se va aplica pentru contrabandă, folosirea drogurilor sau "celor nesupuşi care au scăpat recrutării", adaugă textul.

Assad a decretat mai multe amnistii de la începutul revoltei în martie 2011 dar potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului zeci de mii de deţinuţi se află în continuare în centrele de detenţie ale ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici