Iulia Timoşenko A FOST ELIBERATĂ: Dictatura s-a prăbuşit mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă. Ucraina va intra în curând în UE - FOTO, VIDEO

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a părăsit, sâmbătă, spitalul din Harkov unde era deţinută, într-un scaun cu rotile şi s-a urcat într-o maşină de teren neagră, potrivit BBC News Online. Parlamentul ucrainean a adoptat sâmbătă o rezoluţie pentru eliberarea "imediată" a opozantei încarcerate Iulia Timoşenko.

6706 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko A FOST ELIBERATĂ: Dictatura s-a prăbuşit mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă. Ucraina va intra în curând în UE - FOTO, VIDEO

Iulia Timoşenko A FOST ELIBERATĂ: "Dictatura s-a prăbuşit mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă" - VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Iulia Timoşenko: Ucraina va intra în curând în Uniunea Europeană

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a asigurat sâmbătă, după ce a fost eliberată, că Ucraina va deveni "în timpul apropiat" membră a Uniunii Europene, relatează postul de televiziune Russia Today, în pagina electronică.

"Sunt sigură că Ucraina va intra în timpul apropiat în Uniunea Europeană şi acest fapt va schimba totul", a afirmat Timoşenko sâmbătă seara, la Kiev.

De asemenea, ea a subliniat că persoanele implicate în uciderea manifestanţilor din Ucraina "trebuie să fie pedepsiţi".

"Nu vom fi demni de memoria acelor persoane care ne-au deschis calea, dar au murit, dacă nu-i vom pedepsi pe toţi cei care au ucis, au bătut studenţi şi alţi oameni paşnici", a afirmat Timoşenko.

"Dictatura s-a prăbuşit" în Ucraina, afirmă Timoşenko în prima declaraţie după eliberare

"Dictatura s-a prăbuşit" în Ucraina, şi-a exprimat satisfacţia opozanta Iulia Timoşenko, un fost premier ucrainean, în prima declaraţie după ce a fost eliberată postată pe site-ul partidului său, relatează AFP.

"Dictatura a căzut nu cu ajutorul politicienilor şi diplomaţilor, ci mulţumită oamenilor care au ieşit în stradă, care au reuşit să-şi protejeze familiile şi ţara", a declarat ea.

UPDATE 18:02 - AFP: Iulia Timoşenko se îndreaptă spre Maidan

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko se îndreaptă către Maidan, Piaţa Independenţei, din centrul Kievului, a anunţat un apropiat al fostului premier, citat de AFP.

UPDATE 17:52 BBC: Iulia Timoşenko părăseşte spitalul din Harkov într-un scaun cu rotile

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko a părăsit, sâmbătă, spitalul din Harkov unde era deţinută, într-un scaun cu rotile şi s-a urcat într-o maşină de teren neagră, relatează BBC News Online.

Iulia Timoşenko le-a făcut cu mâna susţinătorilor ei din maşina care o transporta afară din spital, a precizat un fotograf al agenţiei Reuters, prezent la faţa locului.

Parlamentul ucrainean a adoptat sâmbătă o rezoluţie pentru eliberarea "imediată" a opozantei încarcerate Iulia Timoşenko.

Textul, care a fost adoptat cu 322 de voturi, "prevede eliberarea imediată a Iuliei Timoşenko, pe baza unei decizii a Curţii Supreme", a declarat pentru AFP deputatul Viktor Şveţ, juristul partidului Batkivşcina, din care face parte opozanta încarcerată.

Informaţiile iniţiale, care anunţau eliberarea din închisoare a lui Timoşenko, au fost clarificate de purtătoarea de cuvânt a acesteia, Nataşa Lisova, care a precizat că decizia parlamentară stipulează că ea trebuie eliberată imediat.

Un jurnalist de la serviciul în limba rusă al BBC a scris pe Twitter că numeroase persoane s-au adunat în faţa spitalului din Harkov unde se află Iulia Timoşenko pentru a aştepta eliberarea ei. Informaţii neoficiale susţin că acest lucru se va întâmpla peste cel puţin două ore, precizează el.

Iulia Timoşenko, aflată în închisoare din 2011, este un opozant feroce al preşedintelui Viktor Ianukovici.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici