Belgia recomandă cetăţenilor săi să părăsească Egiptul

Belgia le-a recomandat marţi cetăţenilor săi să părăsească Egiptul, dacă prezenţa lor nu este indispensabilă, iar călătorilor să nu viziteze această ţară, în afara zonelor turistice din apropierea Mării Roşii şi a Golfului Aqaba.

87 afișări
Imaginea articolului Belgia recomandă cetăţenilor săi să părăsească Egiptul

Belgia recomandă cetăţenilor săi să părăsească Egiptul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să se ia în considerare că situaţia devine tot mai tensionată" şi că "riscurile inutile trebuie să fie evitate", a declarat ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, pentru canalul de televiziune RTL TVI.

"Noi îi sfătuim pe călători să-şi anuleze vizita. De asemenea, noi cerem să părăsească Egiptul toţi cei din oraşele mari, care nu au motive importante de a se afla acolo în prezent", a adăugat ministrul.

Ministerul de Externe al Belgiei şi-a actualizat "sfaturile pentru călători" pe pagina sa de internet, indicând că vizitele în Egipt sunt "nerecomandabile, în afara celor din zonele turistice ale Mării Roşii şi ale Golfului Aqaba. În aceste regiuni, călătorii sunt sfătuiţi să rămână prudenţi".

O situaţie deosebit de tensionată se menţine în Cairo, unde peste 50 de persoane au fost ucise luni în timpul unei manifestaţii a susţinătorilor lui Mohamed Morsi, preşedintele demis miercuri de către armată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici