Benjamin Netanyahu denunţă atitudinea "iresponsabilă" a lui Mahmoud Abbas

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis măsuri dure împotriva palestinienilor care comit acte de violenţă, denunţând atitudinea "iresponsabilă" a preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

179 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu denunţă atitudinea "iresponsabilă" a lui Mahmoud Abbas

Benjamin Netanyahu denunţă atitudinea "iresponsabilă" a lui Mahmoud Abbas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis consolidarea măsurilor de securitate în toată ţara, distrugerea caselor teroriştilor şi acţiuni mai severe împotriva manifestanţilor care aruncă cu pietre", a spus Netanyahu.

"Mahmoud Abbas are o atitudine de iresponsabilitate; în loc să calmeze spiritele, nu face decât să instige la violenţe", a subliniat Netanyahu.

Autorităţile israeliene au consolidat marţi măsurile de securitate după atacuri palestiniene soldate cu doi morţi, în Tel Aviv şi în Cisiordania. "Poliţia a fost plasată în stare avansată de alertă. Mii de agenţi de poliţie şi de voluntari au fost desfăşuraţi în întrega ţară pentru garantarea siguranţei publice", a declarat Luba Samri, purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene. "A fost lansată o operaţiune la nivel naţional pentru arestarea tuturor persoanelor aflate ilegal în Israel", a adăugat Samri.

Un tânăr palestinian care a înjunghiat mortal un militar israelian la Tel Aviv locuia ilegal în Israel. Armata a consolidat efectivele din Cisiordania, după ce un palestinian a omorât o tânără israeliană şi a rănit alţi doi israelieni.

Militari israelieni au împuşcat mortal, marţi, un tânăr palestinian, în cursul unor violenţe produse la Hebron, în Cisiordania. Într-un incident produs în Fâşia Gaza, un palestinian a murit, iar doi au fost răniţi după explozia unui dispozitiv într-un camion care transporta carburant.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici