Benjamin Netanyahu le cere palestinienilor să recunoască Israelul ca stat evreu

Palestinienii ar trebui să "recunoască Israelul ca stat al poporului evreu" pentru a obţine o pace reală, a declarat duminică seara premierul israelian Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

461 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu le cere palestinienilor să recunoască Israelul ca stat evreu

Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Palestinienii trebuie să renunţe la refuzul lor de a recunoaşte dreptul poporului evreu la statul său naţional", a afirmat Netanyahu la Universitatea Bar Ilan, în apropiere de Tel Aviv, într-un discurs difuzat în direct pe site-ul oficial al instituţiei.

Această recunoaştere "reprezintă o condiţie pentru a ajunge la un acord la sfârşitul negocierilor, nu pentru a le lansa", a subliniat şeful Guvernului israelian.

După aproape trei ani de întrerupere, negocierile de pace dintre israelieni şi palestinieni au fost reluate, la sfârşitul lui iulie, sub egida Statelor Unite. Aceste negocieri directe sunt prevăzute să dureze nouă luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici