Benjamin Netanyahu: Zone în care sunt colonii israeliene ar putea trece sub suveranitate palestiniană

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a evocat pentru prima dată posibilitatea trecerii unor zone din Cisiordania în care sunt colonii evreieşti sub suveranitatea unui viitor stat palestinian, în cazul unui acord de pace.

277 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu: Zone în care sunt colonii israeliene ar putea trece sub suveranitate palestiniană

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este clar că o parte a coloniilor nu vor fi incluse într-un acord şi voi face totul ca numărul acestora cazuri să fie cât mai mic", a declarat Netanyahu, sugerând că acele zone vor trece sub control palestinian.

"Dar eu nu voi abandona pe nimeni; nu voi lăsa niciun israelian fără protecţia statului nostru", a insistat premierul Israelului.

"Niciun acord de pace nu va putea fi semnat până când palestinienii nu vor recunoaşte Israelul ca stat evreu", a încheiat Netanyahu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici