Berlinul crede că atitudinea alarmistă privind riscul de atentate în Europa serveşte "teroriştilor"

Ministrul german al Afacerilor Interne, Thomas de Maiziere, a denunţat miercuri modul în care s-au alarmat unele ţări în contextul în care au evocat riscuri de atentate în Europa.

25 afișări
Imaginea articolului Berlinul crede că atitudinea alarmistă privind riscul de atentate în Europa serveşte "teroriştilor"

Berlinul crede că atitudinea alarmistă privind riscul de atentate în Europa serveşte "teroriştilor" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi luăm toate aceste lucruri în serios. Dar felul în care ele sunt prezentate în public este, de asemenea, un lucru de care teroriştii se folosesc, tocmai pentru că vor să propage frica. În schimb, noi muncim şi vorbim puţin", a declarat Maiziere pentru postul de radio Deutschlandfunk.

"Nu există nicio îndoială, Germania este şi ea una dintre ţintele teroriştilor. Dar, pe de altă parte, nu există niciun indiciu concret în legătură cu vreun plan de atentat iminent" în Germania, a subliniat ministrul, repetând declaraţii făcute luni.

Statele Unite, Marea Britanie şi Japonia şi-au avertizat cetăţenii împotriva unor "riscuri de atentate teroriste potenţiale" doar în Germania şi Franţa, cerându-le să fie vigilenţi în locurile publice.

Autorităţile germane păstrează un anumit nivel de alertă şi dau curs la "numeroase" indicii "provenind, de asemenea, de la surse independente", cu privire la desfăşurarea unor activităţi la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan "sau cu privire la planuri care vizează Germania", a declarat ministrul.

Dar, a adăugat el, "securitatea şi lupta împotriva pericolului riscat de populaţie au prioritate în faţa declaraţiilor publice şi asupra problemei de a şti ce poziţie să se adopte în mod public".

Ministrul a spus că nu poate confirma că islamişti germani au fost ucişi de un avion american fără pilot, în zonele tribale, în nord-vestul Pakistanului, o informaţie lansată de forţele de securitate pakistaneze.

"Nu, nu pot confirma acest lucru. Asemenea atacuri cu drone nu sunt, în general, confirmate. Doresc să examinez acest lucru mai de-aproape. Ceea ce mă miră foarte mult este faptul că acest atac ar părea că ar fi avut loc, cu două zile în urmă, într-o zonă care nu este accesibilă avioanelor fără pilot şi că au fost găsite documente de identitate (ale celor ucişi). Trebuie clarificat faptul că aceste elemente nu se potrivesc", a subliniat Maiziere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici