Berlinul doreşte sesizarea Curţii Penale Internaţionale privind atacul chimic din Siria

Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a declarat joi că vrea să fie sesizată Curtea Penală Internaţională (CPI) în legătură cu atacul cu gaze chimice în Siria.

272 afișări
Imaginea articolului Berlinul doreşte sesizarea Curţii Penale Internaţionale privind atacul chimic din Siria

Berlinul doreşte sesizarea Curţii Penale Internaţionale privind atacul chimic din Siria (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am exercitat din nou presiuni în cursul discuţiilor, pentru ca membrii Consiliului de Securitate al ONU să dea un madat CPI în vederea deschiderii unei anchete asupra atacului chimic din Siria", a declarat el la summitul G20, la Sankt Petersburg, în Rusia.

"Am lansat deja o asemenea iniţiativă în ianuarie (...). Situaţia s-a agravat până într-acolo încât este necesară o nouă încercare", a declarat şeful diplomaţiei germane. "Bineînţeles că folosirea armelor chimice este un fapt întru totul inacceptabil", a subliniat el.

"Vom discuta despre acest lucru şi cu omologii mei europeni la Vilnius", în Lituania, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de externe din statele membre UE, vineri şi sâmbătă, a conchis el.

Europenii încearcă să profite de summitul G20, aflat sub o tensiune puternică, pentru a încerca să îşi apropie poziţiile pe tema crizei din Siria. Până în prezent, Franţa este izolată în Europa în voinţa sa de a interveni militar alături de Statele Unite.

Orice acţiune a Consiliului de Securitate este necesar să ţină cont de reticenţele chinezilor şi ruşilor, care continuă să suţină regimul lui Bashar al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici