Berlusconi exclude posibilitatea de a demisiona

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a exclus posibilitatea de a demisiona, precizând că mişcarea fostului său aliat Gianfranco Fini are opţiunea iniţierii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, informează ediţia online a ziarului Corriere della Sera.

26 afișări
Imaginea articolului Berlusconi exclude posibilitatea de a demisiona

Berlusconi exclude posibilitatea de a demisiona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Silvio Berlusconi a făcut aceste declaraţii la Seul, unde a participat la summitul G20, de unde a plecat fără a organiza tradiţionala conferinţă de presă. "Nu voi demisiona, mişcarea Viitor şi Libertate pentru Italia să iniţieze o moţiune de cenzură", a subliniat Berlusconi, adăugând că italienii trebuie să vadă ce se întâmplă.

Pe de altă parte, apropiaţii lui Berlusconi de la Roma au declarat că, dacă Berlusconi nu va rămâne premier, în Italia vor fi convocate alegeri anticipate.

Ignazio La Russa, ministru al Apărării şi coordonator naţional al PdL, a anunţat că Guvernul analizează posibilitatea "extinderii majorităţii" parlamentare.

Patru miniştri care îl susţin pe Gianfranco Fini ar putea părăsi Guvernul italian, luni, dacă premierul Silvio Berlusconi nu va demisiona, avertizase Italo Bocchino, liderul grupului acestora din Camera Deputaţilor.

"S-a decis, Berlusconi va găsi luni pe birou demisiile celor patru miniştri" care îl susţin pe Gianfranco Fini, preşedintele Camerei Deputaţilor şi un fost aliat al premierului, a declarat Italo Bocchino.

Duminica trecută, Fini i-a adresat un ultimatum lui Berlusconi, cerându-i să demisioneze, în caz contrar ameninţând cu retragerea miniştrilor.

Cu ocazia convenţiei mişcării lui Fini, desfăşurată la Perugia, preşedintele Camerei Deputaţilor i-a cerut lui Silvio Berlusconi să demisioneze pentru a confirma că a început criza. "Trebuie să înceapă o nouă etapă a legislaturii, în cursul căreia să se rediscute agenda şi programul, să se verifice natura coaliţiei şi componenţa Guvernului", afirma preşedintele Camerei Deputaţilor. Silvio Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, a respins ultimatumul fostului său aliat politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici