Berlusconi: Merkel a venit să se scuze pentru comportamentul de duminică. Mi-a spus că nu a vrut să denigreze Italia - VIDEO

Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat miercuri că a obţinut scuze din partea cancelarului german Angela Merkel pentru comportamentul său la summitul european de duminică, fapt dezminţit sec de purtătorul de cuvânt al acesteia.

741 afișări
Imaginea articolului Berlusconi: Merkel a venit să se scuze pentru comportamentul de duminică. Mi-a spus că nu a vrut să denigreze Italia - VIDEO

Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Silvio Berlusconi a profitat de o întrerupere în timpul reuniunii celor 17 lideri ai zonei euro de la Bruxelles pentru a suna un jurnalist a cărui emisiune era în desfăşurare la postul de televiziune RAI.

El a afirmat că Angela Merkel a venit să îşi ceară scuze faţă de el pentru comportamentul pe care l-a avut duminică înainte de reuniune şi l-a asigurat că nu a vrut să denigreze Italia.

"Merkel a venit să se scuze pentru duminică", a declarat el. "Mi-a spus că nu a vrut să denigreze Italia", a adăugat el.

"Nu au fost scuze pentru că nu exista un motiv", a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului, pe contul său de Twitter.

"Berlusconi şi Merkel au discuţii deschise, aşa cum au prietenii", a adăugat el.

În timpul conferinţei de presă pe care Merkel a susţinut-o duminică împreună cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cei doi lideri au zâmbit cu subînţeles atunci când au fost întrebaţi despre gradul de încredere acordat lui Silvio Berlusconi.

Scena, filmată în direct, a fost difuzată şi comentată în Italia, unde a fost interpretată ca o umilire.

Silvio Berlusconi a apreciat că Nicolas Sarkozy nu a venit să îl salute la începutul reuniunii de miercuri pentru că "nu a avut ocazia".

Potrivit lui, şeful statului francez s-a supărat din cauza refuzului italianului Lorenzo Bini Smaghi, membru al conducerii BCE, de a demisiona pentru a lăsa locul unui francez, aşa cum vrea Parisul.

Silvio Berlusconi i-a cerut din nou lui Bini Smaghi să cedeze locul pentru "a nu crea tensiuni cu o ţară prietenă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici