Berlusoni înregistrează un prim succes judiciar în scandalul "Rubygate"

Silvio Berlusconi a înregistrat miercuri un prim succes în cazul Ruby, în care este judecat pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o prostituată minoră, Curtea Constituţională hotărând să accepte un recurs depus de majoritatea parlamentară.

189 afișări
Imaginea articolului Berlusoni înregistrează un prim succes judiciar în scandalul "Rubygate"

Berlusoni înregistrează un prim succes judiciar în scandalul "Rubygate" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Curtea se va pronunţa pe fondul cauzei abia peste câteva luni, precizează presa italiană, anunţând această informaţie.

La începutul lui aprilie, Camera Deputaţilor, în care premierul deţine majoritatea, a adoptat o moţiune cu scopul de a "prezenta un conflict de interese" în faţa Curţii Constituţionale, în cazul Ruby.

În moţiunea sa, dreapta a susţinut că Tribunalul Penal din Milano nu are competenţa să-l judece pe şeful Guvernului, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o prostituată minoră, dar şi de abuz de putere, şi că revine unui "Tribunal al Miniştrilor", un colegiu alcătuit din magistraţi, constituit în acest scop, să se pronunţe asupra acestui caz.

Potrivit majorităţii, Berlusconi nu a comis un abuz de putere, pentru că el era convins că Ruby era "nepoata preşedintelui egiptean Hosni Mubarak" şi voia să păstreze bunele relaţii cu această ţară, atunci când a sunat la Poliţia din Milano, în mai 2010, pentru a o elibera, după ce aceasta a fost arestată pentru un presupus furt.

Potrivit acuzaţiei, acesta ar fi plătit, de circa zece ori, pentru a întreţine relaţii sexuale cu Karima El Mahroug, cunoscută şi sub numele de "Ruby", din februarie şi până în mai 2010, când aceasta era minoră, o infracţiune pasibilă de trei ani de închisoare în Italia. Amândoi neagă că au întreţinut relaţii sexuale.

Procesul Rubygate a început în aprilie, iar ultima şedinţă dinainte de vacanţa de vară este prevăzută la 18 iulie. Aceasta va permite tribunalului să se pronunţe asupra tuturor problemelor preliminare ridicate de avocaţii lui Berlusconi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici