Silvio Berlusconi susţine că doar a ajutat-o pe adolescenta Ruby să îşi deschidă o afacere

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat cu ocazia unui proces intentat la Milano că i-a oferit 45.000 de euro adolescentei de origine marocană Ruby pentru a-şi deschide un centru de înfrumuseţare şi a nu mai fi damă de companie, informează ediţia online a ziarului The Guardian.

80 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi susţine că doar a ajutat-o pe adolescenta Ruby să îşi deschidă o afacere

Silvio Berlusconi susţine că doar a ajutat-o pe adolescenta Ruby să îşi deschidă o afacere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fata mi-a spus o poveste foarte dureroasă şi emoţionantă", a declarat Berlusconi, acuzat că a plătit pentru a întreţine relaţii sexuale cu adolescenta marocană Karima el Mahroug, alias Ruby, când aceasta era minoră. De asemenea, premierul Berlusconi este acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi intervenit pentru eliberarea din detenţie a adolescentei.

Senatorul Anna Finocchiaro, din opoziţie, a remarcat că dacă Berlusconi într-adevăr ar fi crezut că adolescenta era nepoata lui Hosni Mubarak, cum susţin avocaţii apărării, nu i-ar fi oferit bani, pentru că nu ar fi avut nevoie de ei. "Încă o dată, Berlusconi a reuşit să transforme o problemă gravă şi serioasă într-o comedie ridicolă, iar acest lucru este trist", a spus ea.

Silvio Berlusconi s-a prezentat, luni, la tribunalul din Milano (nord), la o audiere fără o miză mare în cadrul procesului în care este acuzat de fraudă fiscală, criticând din nou o partea a magistraturii.

"Există o (parte din) magistratură care lucrează împotriva ţării", a declarat Berlusconi, repetând cunoscutele sale afirmaţii contra "judecătorilor politizaţi de stânga", după care a intrat în sala de şedinţe pentru procesul Mediaset. El a apreciat că este necesară o reformare a justiţiei italiene, pentru a evita să devină o "armă de luptă politică".

După ce a ajuns în sală, el a denunţat, în legătură cu procesul "Rubygate", care a început săptămâna trecută, "acuzaţii ridicole, nefondate şi demenţiale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici