Bernard Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare

Omul de afaceri american Bernard Madoff, în vârstă de 71 de ani, acuzat de comiterea uneia dintre cele mai mari escrocherii din istorie, a fost condamnat luni la 150 de ani de închisoare de către un judecător al unui tribunal din New York.

204 afișări
Imaginea articolului Bernard Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare

Bernard Madoff a fost condamnat la 150 de ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta reprezintă pedeapsa maximă cerută pentru frauda de zeci de miliarde de dolari, căreia i-au căzut victimă numeroase persoane.

"Bernard Madoff este condamnat la 150 de ani de închisoare. Aşa a decis această Curte", a declarat judecătorul Denny Chin.

Fostul preferat al mediilor financiare, care a jonglat timp de 30 de ani cu miliardele de dolari încredinţate de bănci, particulari bogaţi sau organizaţii caritabile, a pledat vinovat la 12 martie la 11 capete de acuzare, printre care fraudă, sperjur, spălare de bani şi furt.

El a fost de atunci încarcerat, departe de confortul apartamentului său luxos din Upper East Side, în nord-estul Manhattanului.

Madoff a prezentat scuze victimelor escrocheriei sale, luni, în faţa tribunalului, afirmând că va trebui să "trăiască cu această durere" tot restul vieţii sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici