Bilanţul intemperiilor, care continuă să afecteze sudul Chinei, a ajuns la 211 morţi

Ploile puternice continuau să afecteze joi sudul Chinei, unde inundaţiile şi alunecările de teren au provocat moartea a 211 persoane şi dispariţia altor 119, în timp ce 2,4 milioane de persoane au rămas fără adăpost.

19 afișări
Imaginea articolului Bilanţul intemperiilor, care continuă să afecteze sudul Chinei, a ajuns la 211 morţi

Bilanţul intemperiilor, care continuă să afecteze sudul Chinei, a ajuns la 211 morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Wen Jiabao s-a deplasat joi în una dintre provinciile grav afectate, Jiangxi, a anunţat postul de radio chinez.

Televiziunea publică difuza la rândul său imagini cu locuitori evacuaţi aflaţi pe stadioane, militari patrulând în bărci, persoane blocate de ape care urcaseră pe acoperişuri sau în copaci.

Biroul naţional de meteorologie a avertizat că sunt aşteptate în continuare ploi în cel puţin cinci provincii şi regiuni zilele următoare.

Vremea nefavorabilă a afectat în total aproximativ zece provincii şi regiuni începând din iunie, lăsând 2,4 milioane de persoane fără adăpost şi provocând pagube economice de circa 43 de miliarde de yuani (cinci miliarde de euro).

Conform autorităţilor, cel puţin 211 peroane au murit şi 119 sunt date dispărute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici