Bilanţul violenţelor de marţi din Siria indică cel puţin 98 de morţi

Bilanţul violenţelor de marţi din Siria a ajuns la 98 de morţi, dintre care 61 de civili, nouă rebeli şi 28 de soldaţi guvernamentali, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

363 afișări
Imaginea articolului Bilanţul violenţelor de marţi din Siria indică cel puţin 98 de morţi

Bilanţul violenţelor de marţi din Siria indică cel puţin 98 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rami Abdel Rahman, preşedintele OSDO, a declarat că un nou "masacru" de 13 civili a avut loc marţi dimineaţa în regiunea Deir Ezzor (nord-vest). "Au fost executaţi prin împuşcare în cap, conform primelor informaţii venite din regiune. Fac apel către observatorii internaţionali să pornească o anchetă pentru a stabili cum au murit aceşti martiri, pentru a găsi ucigaşii şi a-i duce în faţa justiţiei", a declarat Rahman.

Conform unui bilanţ precedent, 11 persoane au murit în Homs (centru), dintre care şapte în bombardamentul asupra oraşului, condus de armată. Confruntări între rebeli şi militari guvernamentali au provocat moartea a cinci persoane în provincia Alep (nord), potrivit OSDO.

În 14 luni, violenţele au provocat moartea a 13.000 de oameni în Siria, între care 1.800 după intrarea teoretică în vigoare a armistiţiului, pe 12 aprilie.

Marţi, mediatorul internaţional Kofi Annan, care s-a întâlnit cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, i-a cerut acestuia "să ia măsuri curajoase în acest moment" pentru a opri violenţele, evocând un "moment important" după masacrul din Hula, care a declanşat un val de protest internaţional.

Peste 100 de persoane, între care aproximativ 50 de copii, au fost ucise în Hula, vineri şi sâmbătă, iar alte 300 au fost rănite, conform informaţiilor OSDO de la faţa locului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici