Ministrul britanic al Afacerilor Externe: Siria are două posibilităţi, planul Annan sau războiul civil

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, William Hague, a declarat în timpul unei conferinţe de presă de la Moscova, de luni, că Siria are de ales între punerea în aplicare a planului Annan şi războiul civil.

267 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic al Afacerilor Externe: Siria are două posibilităţi, planul Annan sau războiul civil

Ministrul britanic al Afacerilor Externe: Siria are două posibilităţi, planul Annan sau războiul civil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este ca şi cum alternativele din Siria sunt: planul Annan sau reluarea controlui ţării de către regimul lui Bashar al-Assad", a declarat Hague după o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

"Alternativele sunt: planul Annan sau agravarea haosului din Siria, având ca finalitate un război civil generalizat şi o explozie", a adăugat acesta. Hague a susţinut că a făcut apel către Rusia pentru ca aceasta să pună presiune asupra aliatului său sirian cu scopul de a respecta planul Annan.

"Este imperativ să se facă toate eforturile pentru a începe procesul politic şi pentru a încuraja (...) regimul Assad să facă un plan pe care încă nu l-a făcut", a menţionat diplomatul. "Cred că Rusia are un rol important, fapt pe care l-am discutat şi astăzi".

În timpul aceleiaşi conferinţe de presă, Lavrov a cerut ţărilor occidentale să nu mai încerce înlăturarea regimului sirian, şi să continue "acelaşi joc" care a dus la pregătirea planului Annan.

Moscova consideră că singura soluţie este un dialog între sirieni şi acuză frecvent opoziţia radicală şi pe susţinătorii ei străini că încearcă eşuarea planului de pace al emisarului internaţional Kofi Annan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici