Bilaţul victimelor atentatului de la Kabul a ajuns la 64 de morţi şi peste 300 de răniţi

Bilaţul victimelor atentatului care a avut loc marţi dimineaţa în capitala afgană Kabul a ajuns la 64 de morţi şi peste 300 de răniţi, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

608 afișări
Imaginea articolului Bilaţul victimelor atentatului de la Kabul a ajuns la 64 de morţi şi peste 300 de răniţi

Bilaţul victimelor atentatului de la Kabul a ajuns la 64 de morţi şi peste 300 de răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Atacul cu maşină-capcană, revendicat de talibani, a vizat sediul forţelor de securitate din centrul capitalei afgane Kabul, a anunţat Ministerul afgan al Sănătăţii.

Potrivit şefului poliţiei capitalei afgane, Abdul Rahman Rahimi, "un atacator a parcat un camion încărcat cu explozibil în apropierea clădirii" şi l-a detonat.

Explozia a fost urmată de un schimb de focuri de 30 de minute, potrivit unor martori Reuters de la faţa locului.

Preşedinţia afgană a condamnat atacul de marţi dimineaţă "în cei mai duri termeni posibil".
În zona în care s-a produs explozia se află clădiri ale mai multor instituţii printre care cele ale Misiunii NATO în Afganistan, Ambasadei SUA, Ministerului afgan al Apărării şi Palatul Prezidenţial.

Atacul a avut loc la câteva zile după ce talibanii au anunţat o "ofensivă de primăvară", intensificându-şi atacurile împotriva forţelor afgane de securitate. Insurgenţii şi-au anunţat într-un comunicat intenţia de a "lansa atacuri de mare anvergură asupra unor poziţii ale inamicilor din toată ţara", în cursul ofensivei numite "Operaţiunea Omari", în onoarea mollahului Omar, fondatorul mişcării talibane, decedat vara trecută.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici