Bill Clinton admite că politicile sale s-ar putea să fi generat supraaglomerarea închisorilor

Fostul preşedinte american Bill Clinton a admis că politicile sale ar fi putut fi una dintre cauzele supraaglomeraţiei din închisorile din Statele Unite, informează CNN.

80 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton admite că politicile sale s-ar putea să fi generat supraaglomerarea închisorilor

Bill Clinton admite că politicile sale s-ar putea să fi generat supraaglomerarea închisorilor (Imagine: AFP)

Bill Clinton a promulgat în anul 1994 o serie de legi care facilitau condamnările la închisoare pe viaţă pentru persoanele găsite vinovate în mod repetat de infracţiuni grave, inclusiv de trafic de droguri.

"Problema este modul larg în care legislaţia este aplicată; din această cauză avem prea mulţi oameni la închisoare", a declarat Bill Clinton.

"Sunt prea mulţi oameni în închisori şi fonduri insuficiente pentru educarea lor, pentru pregătirea lor în scopul găsirii unor locuri de muncă şi integrării sociale", a spus Clinton.

"Ţinerea acestor oameni în spatele gratiilor contribuie doar puţin la diminuarea infracţionalităţii, dar facilitează destrămarea familiilor. Închisorile au devenit instituţii pentru oameni cu afecţiuni mentale", afirma Hillary Clinton săptămâna trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici