Blinken condamnă Iranul pentru incitare la violenţă după atacul suferit de Salman Rushdie: „Este dispreţuitor”

  • Secretarul de stat Antony Blinken a condamnat Iranul pentru incitarea la violenţă împotriva scriitorului Salman Rushdie
  • Rushdie a fost înjunghiat de mai multe ori vineri de un fanatic religios
  • „Instituţiile statului iranian au incitat la violenţă împotriva lui Rushdie de generaţii”, a declarat Blinken
366 afișări
Imaginea articolului Blinken condamnă Iranul pentru incitare la violenţă după atacul suferit de Salman Rushdie: „Este dispreţuitor”

Sursa foto: MediafaxFoto

Secretarul de stat Antony Blinken a condamnat Iranul pentru incitarea la violenţă împotriva scriitorului Salman Rushdie, înjunghiat de mai multe ori vineri înainte de susţinerea unei prelegeri în New York.

„În timp ce oamenii legii continuă să investigheze atacul, unii încearcă să submineze aceste drepturi, inclusiv prin discursuri la ură şi incitare la violenţă. În mod specific, instituţiile de stat iraniene au incitat la violenţă împotriva lui Rushdie de generaţii, iar mass-media afiliată statului s-a lăudat recent cu atentatul asupra vieţii lui. Acest lucru este dispreţuitor”, a declarat Blinken.

Cartea lui Rushdie  din 1988 intitulată „Versurile satanice”, a generat controverse în Iran, atunci când ayatollah Ruhollah Khomeini a emis o fatwa, sau hotărâre, prin care se solicita moartea autorului

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici