Bloomberg: Roman Abramovici a mers la Kiev pentru a încerca reluarea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina

Miliardarul rus Roman Abramovici a călătorit la Kiev în încercarea de a relua discuţiile de pace între Rusia şi Ucraina, potrivit Bloomberg.

1284 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: Roman Abramovici a mers la Kiev pentru a încerca reluarea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina

Bloomberg: Roman Abramovici a mers la Kiev pentru a încerca reluarea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina

Potrivit Bloomberg, care citează surse neidentificate, Abramovici s-a întâlnit cu negociatorii ucraineni în încercarea de a salva discuţiile care stagnează. Abramovici, care are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, a acţionat ca un mediator neoficial între Moscova şi Kiev.

Abramovici s-a întâlnit cu negociatorii ucraineni pentru a discuta modalităţile de relansare a negocierilor. După ultima rundă de întâlniri faţă în faţă de la Istanbul, la 29 martie - la care Abramovici a participat - au existat puţine semne de progres. Marţi, Putin a declarat că negocierile se află într-un "punct mort" şi a promis că îşi va continua invazia. Zelenski a declarat că descoperirea, în ultimele săptămâni, a dovezilor de crime de război comise de trupele ruseşti staţionate la Bucha şi în alte oraşe din apropierea Kievului a complicat perspectivele negocierilor.

De la întâlnirea de la Istanbul, Rusia a redistribuit trupe din nordul Ucrainei în regiunea Donbas din est, pregătind ceea ce se aşteaptă să fie un nou atac terestru major în următoarele zile sau săptămâni pentru a cuceri mai mult teritoriu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici