Boris Johnson a demisionat din funcţia de ministru de Externe al Marii Britanii / Avertismentul lui: Marea Britanie riscă să devină colonie a UE după Brexit

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, şi-a prezentat demisia luni, a anunţat Guvernul de la Londra, potrivit postului ITV.

2450 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson a demisionat din funcţia de ministru de Externe al Marii Britanii / Avertismentul lui: Marea Britanie riscă să devină colonie a UE după Brexit

Boris Johnson a demisionat din funcţia de ministru de Externe al Marii Britanii

UPDATE Marea Britanie riscă să devină colonie a UE după Brexit, avertizează Boris Johnson

Marea Britanie riscă să ajungă o colonie a Uniunii Europene după Brexit, avertizat luni Boris Johnson, care a demisionat din funcţia de ministru britanic de Externe pentru că este nemulţumit de planul premierului Theresa May privind condiţiile retragerii din UE.

„Într-adevăr ne îndreptăm spre statutul de colonie, iar mulţi se vor strădui să vadă avantajele economice şi politice ale acestui aranjament”, a declarat Boris Johnson, citat de site-ul Guido Fawkes şi de agenţia Reuters.

Boris Johnson a demisionat luni din funcţia de ministru de Externe, exprimând nemulţumire în legătură cu planul Theresei May în negocierile privind Brexit. Planul prevede un acord privilegiat al Londrei cu UE prin care Marea Britanie să rămână într-un spaţiu comun de liber-schimb de produse.

Ştirea iniţială:

„În această după-amiază, premierul Theresa May a acceptat demisia lui Boris Johnson din funcţia de ministru de Externe. Înlocuitorul său va fi anunţat în scurt timp. Premierul îi mulţumeşte lui Boris pentru activitate”, a comunicat Downing Street.

Demisia lui Boris Johnson intervine după cea a lui David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.

Premierul Theresa May se confruntă cu o criză generată de modul în care se derulează negocierile pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici