Boris Johnson: Prioritatea funcţionarilor guvernamentali este pregătirea unui Brexit fără un acord

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, le-a transmis vineri funcţionarilor guvernamentali că cea mai mare prioritate a Guvernului trebuie să fie pregătirea pentru o eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, potrivit Sky News, citat de Reuters.

479 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Prioritatea funcţionarilor guvernamentali este pregătirea unui Brexit fără un acord

Boris Johnson: Prioritatea funcţionarilor guvernamentali este pregătirea unui Brexit fără un acord

„Mi-ar plăcea foarte mult să ieşim cu un acord (...), dar recunosc că acest lucru ar putea să nu se întâmple”, a transmis Johnson în mesajul destinat funcţionarilor.

„De aceea, pregătirea urgentă pentru posibilitatea unui Brexit fără un acord va fi principala mea prioritate”, a adăugat el.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că Marea Britanie va ieşi din Blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără o înţelegere, şi le-a transmis celorlalţi lideri europeni că alte discuţii nu vor avea niciun rost decât dacă aceştia vor fi dispuşi să renunţe la acordul negociat cu Theresa May.

Comisia Europeană a reiterat marţi faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici