Brazilia promovează vaccinarea folosind statuia Mântuitorului din Rio de Janeiro

  • Campania de promovare a vaccinului se face la înălţime în Rio de Janeiro.
  • "Uniţi prin vaccin" a fost mesajul care a luminat monumentul.
  • Sud-americanii au anunţat că prioritate la vaccinare vor avea sportivii.
263 afișări
Imaginea articolului Brazilia promovează vaccinarea folosind statuia Mântuitorului din Rio de Janeiro

Statuia Mântuitorului din Rio de Janeiro

Autorităţile din Brazilia au proiectat un mesaj de susţinere a vaccinării pe statuia Mântuitorului din Rio, una din cele mai cunoscute statui din lume.

"Uniţi prin vaccin" a fost mesajul care a luminat monumentul.

Guvernul Braziliei a anunţat marţi că delegaţiile olimpică şi paralimpică pentru Jocurile de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi imunizate contra COVID-19 începând cu luna mai, relatează EFE.

Ministrul brazilian al sănătăţii, Marcelo Queiroga, a declarat într-o conferinţă de presă că sportivii, antrenorii şi oficialii brazilieni vor fi vaccinaţi înainte de plecarea la Tokyo, pentru ca aceştia să poate performa bine şi să obţină medaliile scontate.

Queiroga a precizat că sportivii, inclusiv cei paralimpici, vor fi imunizaţi începând cu luna mai cu doze ''donate'' de laboratoarele Sinovac (China) şi Pfizer (SUA), aprobate deja pe teritoriul brazilian. Conform unor calcule, circa 1.800 de participanţi brazilieni la Jocuri vor primi vaccinul. Până în prezent, Brazilia a calificat la Tokyo circa 220 de sportivi, aproape de obiectivul stabilit de 250-300 sportivi.

Brazilia a înregistrat peste 420.000 decese din cauza COVID-19 şi 15,2 milioane de infectări.

Vaccinarea sportivilor va avea loc în principalele oraşe ale ţării, precum Rio de Janeiro, Sao Paulo, Fortaleza, Porto Alegre şi Brasilia.

Până în acest moment, prima doză de vaccin a fost primită de 17% din populaţia Braziliei, estimată la 212 milioane locuitori, în timp ce ambele doze au fost primite de doar 8,5% din populaţie.

 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici