Un român a murit în cutremurul din Italia. Alţi doi români sunt răniţi şi nouă sunt daţi dispăruţi/ MAE: Numărul românilor afectaţi ar putea creşte

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri seara că un cetăţean român a murit în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italiei, misiunea diplomatică de la Roma urmând să asigure întreaga asistenţă consulară necesară în acest caz.

9522 afișări
Imaginea articolului Un român a murit în cutremurul din Italia. Alţi doi români sunt răniţi şi nouă sunt daţi dispăruţi/ MAE: Numărul românilor afectaţi ar putea creşte

Un român a murit în cutremurul din Italia. Alţi doi români sunt răniţi şi nouă sunt daţi dispăruţi, anunţă MAE

Alţi doi români sunt răniţi şi se află internaţi pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un număr de 9 cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători.

CUTREMURUL din Italia. Misiunea diplomatică română menţine legătura permanentă cu autorităţile italiene, competente şi întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile (Ambasada României la Roma şi de la Consulatul General al României la Bologna), care se află la faţa locului şi acţionează coordonat în vederea obţinerii de informaţii cu privire la existenţa altor cetăţeni români, afectaţi de seism.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

MAE: Numărul românilor afectaţi de cutremurul din Italia ar putea creşte

Cei doi români răniţi în cutremurul din Italia sunt în spital şi li se acordă îngrijiri medicale, iar numărul cetăţenilor români afectaţi ar putea suferi modificări în orele următoare, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Ionuţ Vâlcu.

CUTREMURUL din Italia. MAE a anunţat miercuri seara decesului unui cetăţean român, precizând că alţi doi sunt răniţi şi 9 au fost daţi dispăruţi. "Cei doi români răniţi în cutremurul de noaptea trecută sunt în spital şi li se acordă îngrijiri medicale", a declarat Vâlcu, subliniind că nu poate da mai multe detalii legate de starea acestora sau de cei 9 cetăţeni români care au fost daţi dispăruţi.

El a adăugat că "operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare şi este posibil ca numărul cetăţenilor români afectaţi să sufere modificări în orele următoare". "Echipele mobile se află pe teren şi în permanentă legătură cu autorităţile italiene", a declarat Ionuţ Vâlcu.

CUTREMURUL din Italia. Purtătorul de cuvânt al MAE a mai spus că în cursul zilei au fost mai multe sesizări privind situaţia unor cetăţeni români, unele fiind rezolvate şi că printre aceste persoane, în general persoane adulte, s-au aflat turişti sau români care locuiesc în Italia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici