BREXIT | Londra nu va renunţa la lupta pentru acord personalizat cu UE, în pofida refuzului primit. Marea Britanie oscilează între modelul norvegian şi cel de părăsire definitivă a avantajelor

Marea Britanie va continua să negocieze pentru un acord personalizat cu Uniunea Europeană pentru a asigura atât relaţii comerciale fără divergenţe, dar şi va oferi Londrei posibilitatea de a încheia înţelegeri comerciale cu alte state, a declarat Amber Rudd, ministrul britanic de Interne.

1624 afișări
Imaginea articolului  BREXIT | Londra nu va renunţa la lupta pentru acord personalizat cu UE, în pofida refuzului primit. Marea Britanie oscilează între modelul norvegian şi cel de părăsire definitivă a avantajelor

BREXIT | Londra nu va renunţa la lupta pentru acord personalizat cu UE, în pofida refuzului instituţiei europene. Marea Britanie oscilează între modelul norvegian şi cel de părăsire definitivă a avantajelor

"Vrem să avem un acord personalizat. Nu ne vom preda înainte să avem această bătălie", a declarat Rudd la emisiunea Andrew Marr Show de la postul BBC, potrivit site-ul cotidianului The New York Times.

Totuşi, Uniunea Europeană a avertizat că nu va accepta un acord comercial care să confere Marii Britanii un statut special.

Unii britanici sunt de părere că relaţiile Marii Britanii cu UE după Brexit ar trebui să aibă la bază modelul norvegian, însă sunt voci care cer ca Regatul Unit să părăsească în totalitate piaţa comună şi uniunea vamală.

Deşi nu este membră a Blocului comunitar, Norvegia are acces la piaţa comună a UE şi permite libera circulaţie a angajaţilor din state UE. De asemenea, Oslo contribuie la bugetul Uniunii Europene şi este parte a acordului Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici