Buenos Aires: O "anomalie hidro-acustică" ar indica faptul că submarinul argentinian ar fi explodat

O "anomalie hidro-acustică" detectată la scurt timp după dispariţia submarinului argentinian ARA San Juan, în sudul Atlanticului, sugerează posibilitatea că nava ar fi explodat, au anunţat autorităţile militare din Argentina, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Dpa.

13177 afișări
Imaginea articolului Buenos Aires: O "anomalie hidro-acustică" ar indica faptul că submarinul argentinian ar fi explodat

Buenos Aires: O "anomalie hidro-acustică" ar indica faptul că submarinul argentinian ar fi explodat

Anomalia a fost detectat la aproximativ 30 de mile nautice (55 de kilometri) nord de ultima poziţie a submarinului şi la trei ore după ultimul contact cu echipajul navei, a declarat Enrique Balbi, purtător de cuvânt al Forţelor navale argentiniene.

Anomalia a fost detectată de un institut american care abia acum a informat autorităţile argentiniene.

Rudele membrilor echipajului au criticat autorităţile, pe care le acuză că au amânat iniţial căutările din cauza procedurilor administrative şi a problemelor de comunicare internă.

Aproape 4.000 de persoane din zece ţări participă la operaţiunile de căutare.

Meteorologii avertizează că în perioada următoare condiţiile meteo se vor deteriora, lucru care va îngreuna eforturile de căutare.

Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în urmă cu o săptămână.

Submarinul de producţie germană are la dispoziţie rezerve de oxigen suficiente pentru şapte zile, au explicat autorităţile navale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici