Bulgaria închide toate şcolile până vineri, din cauza intemperiilor

Toate şcolile din Bulgaria vor fi închise în această săptămână din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au condus la blocarea drumurilor şi a inundaţiilor din sudul ţării.

140 afișări
Imaginea articolului Bulgaria închide toate şcolile până vineri, din cauza intemperiilor

Bulgaria închide toate şcolile până vineri, din cauza intemperiilor (Imagine: Cristi Movila/Arhiva Mediafax foto)

"Din cauza condiţiilor meteorologice extrem de complicate şi neobişnuite şi a drumurilor impracticabile din ţară, nu se vor susţine cursuri de miercuri până vineri", a declarat ministrul bulgar al Educaţiei, citat de site-ul Novinite.com.

Zăpada care s-a topit la sfârşitul săptămânii trecute şi precipitaţiile sub formă de ploaie şi ninsoare au provocat inundaţii masive în sudul ţării, în regiunea Haskovo.

Un baraj rupt a provocat inundaţii în satul Biser din regiunea Haskovo, unde au murit opt persoane. Autorităţile au decretat miercuri zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor.

Bazinele de apă şi râurile s-au revărsat şi în regiunea Kardjali din sudul Bulgariei, precum şi în alte zone ale ţării.

În nord-est însă, viscolul şi ninsorile au blocat traficul rutier în regiunile Ruse, Razgrad, Silistra şi Şumen.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Sofia Echo, Bulgaria a cerut asistenţă din partea Mecanismului de Protecţie Civilă al Comisiei Europene.

Comisarul european bulgar, Kristalina Gheorghieva, care deţine portofoliul privind ajutorul umanitar, a declarat că Bulgaria va primi cel mai probabil ajutor european, dar a subliniat că aproape toată Europa se confruntă cu vreme rea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici